Vergroot Je Werkgeluk In 10 Dagen: Mindfulness Course

Vergroot Je Werkgeluk In 10 Dagen: Mindfulness Course

In deze 10-daagse mindfulness course leer je hoe ontspannen en mindful werken bijdraagt aan jouw focus en werkgeluk.

In deze 10-daagse mindfulness course leer je hoe ontspannen en mindful werken bijdraagt aan jouw focus en werkgeluk.

Renée Piket en Suzan van der Goes, beiden ervaren trainers Mindful Werken begeleiden je in 10 lessen met een stuk theorie en een geleide meditatie afgewisseld met bewegingsoefeningen.

Bewuste aandacht voor lichaam en geest. Mindfulness integreren in je dagelijks leven en werk verbetert je veerkracht, concentratie en efficiency.

DAG 1: START VAN DE DAG
In deze sessie leer je dat mindfulness, bewust aanwezig zijn, zorgt voor een mini-moment om te schakelen tussen wat er gebeurt en hoe je daarop reageert. En dat geeft ruimte en rust om juist te handelen. De dag in rust beginnen kan van invloed zijn op de rest van je dag. In de meditatie van deze sessie starten we de dag met een intentie.

DAG 2: BALANS HOUDEN
Balans houden tussen alle activiteiten en werkzaamheden is lang niet altijd makkelijk. Mindfulness kan je helpen om hier bewust van te worden en om te genieten van de kleine, mooie momenten in het leven en zo veerkracht te ontwikkelen om mee te bewegen met de golven van het leven.

DAG 3: YOGA OP HET WERK
Lange vergaderingen, stress, een verkeerde lichaamshouding, het is allemaal merkbaar in het lichaam. Daarom in deze les een ontspannende yoga serie die je zittend op je bureaustoel kan doen. Als je vaker yoga beoefent, zal je meer ontspanning en mentale rust voelen. Je leert stresssignalen eerder te herkennen, zodat je op tijd een stapje terug kan doen.

DAG 4: ADEMPAUZE
Soms zijn de dagen zo vol dat het haast niet lukt om te pauzeren terwijl dat nou juist zo belangrijk is, zeker als je het heel druk hebt. In deze les kijken we naar de kracht van de mini breaks op allerlei verschillende manieren.

DAG 5: MINDFUL ETEN
In deze sessie besteden we aandacht aan mindful eten, de voeding van je brein en je lichaam. Werken kost energie en voeding kan een positieve invloed hebben op focus en welzijn. Kan je elke keer als je wat eet of drinkt echt even pauzeren? En zo je energie op peil houden voor de activiteiten van de rest van de dag.

DAG 6 : MINDFUL LOPEN
Deze les gaan we een loopmeditatie doen. Eerder hebben we al aandacht gegeven aan yoga op het werk en het belang van blijven bewegen gedurende de dag. Lopen is ook iets wat we regelmatig doen, korte stukjes en langere stukken. Met aandacht lopen heeft een positief effect op je gezondheid en welbevinden.

DAG 7: OMGAAN MET WEERSTAND
De wereld om ons heen verandert voortdurend en niet altijd vinden we dat prettig. Juist het verzet tegen veranderingen kan veel energie kosten. Het herkenen en laten gaan van weerstand zorgt voor meer rust en stabiliteit.

DAG 8: MINDFUL COMMUNICEREN
We communiceren natuurlijk de hele dag door, we praten en zwijgen met elkaar, we mailen, bellen, appen. Er wordt ook wel gezegd, je kan niet niet communiceren. Communiceren is dan ook veel meer dan de woorden die we gebruiken, ook de klank en intonatie van de stem en het gebruik van het lichaam zijn belangrijk bij het communiceren. Hoe kan je mindful communiceren?

DAG 9: AFSLUITEN VAN DE DAG
Schakelen van werk naar privé, zeker in drukke tijden is niet altijd even makkelijk. Soms blijven we thuis nog bezig met het werk. De adempauze kan je helpen om bewust de overgang te maken van werk naar thuis. Vandaag doen we een korte ontspannende yoga serie om echt thuis te komen.

DAG 10: FLOW ERVAREN
In deze laatste les besteden we aandacht aan flow. We hopen dat je de afgelopen dagen manieren hebt ontdekt om meer ontspannen te werken. Als je bewust en ontspannen kan werken zal je ervaren dat er als vanzelf een flow ontstaat. `flow is het gevoel dt alles stroomt, alles loopt. Je doet iets waar je helemaal in opgaat, je vergeten de tijd en bent creatief, helder en gefocust. Je maakt je geen zorgen over het resultaat of over de toekomst, je bent helemaal in het nu!


Ervaar alle meditaties in de serie Mindfulness Meditaties.

Competenties

ontspannen;ontspanning;stress;rust;werkgeluk;carriere