Een Week Voor Jezelf: Mindfulness Course

Een Week Voor Jezelf: Mindfulness Course

In deze ontspannende mindfulness course van 7 dagen neemt Suzan van der Goes je mee langs verschillende onderwerpen om meer aandacht in je leven te brengen. En om meer rust en veerkracht te ervaren.

In deze ontspannende mindfulness course van 7 dagen neemt Suzan van der Goes je mee langs verschillende onderwerpen om meer aandacht in je leven te brengen. En om meer rust en veerkracht te ervaren.

Een week om de tijd te nemen om het leven te omarmen en stil te staan bij wat jou gelukkig en blij maakt.

Een week om goed voor jezelf te zorgen, door tijd te maken voor inspiratie en een meditatie.

Elke dag een introductie van het onderwerp gevolgd door een geleide meditatie, vaak nog een gedicht of een mooi citaat om je te inspireren, te ontroeren en te troosten.

Elke dag is er een reflecterende schrijfopdracht om zo nog stil te staan bij wat de meditatie, het gedicht of de tekst in beweging heeft gezet bij je. Dit zorgt voor verdieping en steeds meer wijsheid.

DAG 1: THUISKOMEN BIJ JEZELF
We beginnen met echt aanwezig zijn. Thuis zijn op de plek waar je nu bent. En ook thuis zijn bij jezelf, in je lichaam en in je geest. Vaak zijn we niet echt met onze aandacht bij ons lichaam, niet echt in het nu. Onze gedachten gaan alle kanten op, naar het verleden of naar de toekomst. En vooral naar alle verhalen die we onszelf vertellen.

Aandacht, mindfulness, helpt om in het hier-en-nu te zijn, stevig geaard of gegrond te zijn en zo los te kunnen komen van alle verhalen die we onszelf vertellen. Hoe meer je in het hier-en-nu bent, hoe meer je kan genieten van alles wat er is.

DAG 2: ONTSPANNEN MET WAT ER IS
In deze les gaan we verder met het ontspannen van het lichaam en zo ook het ontspannen van de geest. Drukte in je hoofd, veel gedachten, niet los kunnen komen van je werk, alle to-do lijstjes, zorgen en piekeren over alles....herken je misschien wel. We zijn soms meer een 'wandelend' hoofd.

Mogelijk heb je al wat rust ervaren door meer te aarden, meer te gronden. Door contact te maken met je lichaam, je handen op je buik te voelen en daar naartoe te ademen. In deze les doen we een oefening om nog wat meer te ontspannen en tot rust te komen.

DAG 3: KOESTEREN VAN HET MOMENT
Vaak zijn we zo druk in ons hoofd dat het ons niet meer lukt om te genieten van alles wat er voor onze neus gebeurt. In deze les besteden we aandacht aan het koesteren van het huidige moment.

Er is vaak zo veel goed en fijn in ons leven waar we zo maar aan voorbij gaan. In de meditatie zoeken we ook weer de rust op, we gaan een mooie en veilige plek ontdekken.

DAG 4: GELUK VERWELKOMEN
In deze les gaan we aandacht geven aan geluk. Hoe kan je het geluk omarmen, geluk koesteren. Vaak stellen we allerlei voorwaarden aan gelukkig zijn; streven naar geluk en de perfecte omstandigheden.

Vaak zit geluk ook in kleine dingen, in het moment en bewust zijn van het hier-en-nu. Alleen nu kan je gelukkig zijn!

DAG 5: MEER VEERKRACHT IN JE LEVEN
In deze les besteden we aandacht aan meer veerkracht in je leven. Gelijkmoedigheid is een belangrijke kwaliteit voor meer veerkracht.

Gelijkmoedigheid is een kwaliteit van het hart, net als vriendelijkheid, compassie en medevreugde. Deze 4 kwaliteiten helpen je om je hart te openen zowel voor jezelf als voor de ander.

DAG 6: VREUGDE EN DANKBAARHEID GAAN SAMEN
Dankbaarheid is bewezen goed voor je gezondheid. Je hebt waarschijnlijk dankbaarheid al vaak langs zien komen en dat is dus met een reden. Dankbaarheid is misschien wel het tegenovergestelde van stress.

Dankbaarheid is als een zaklamp die je laat schijnen op alle mooie en goede dingen in het leven, de momenten en dingen die je vreugde geven. Zo ga je steeds meer en bewuster leven en voel je steeds meer veerkracht en positiviteit.

DAG 7: DE WIJSHEID IN JEZELF
In deze laatste sessie gaan we nog meer innerlijke wijsheid raadplegen. De innerlijke wijsheid die je al in je hebt om zo steeds beter mee te bewegen met het leven. Meer veerkracht en ontspanning te voelen.


Ervaar alle meditaties in de serie Mindfulness Meditaties.

Competenties

veerkracht;compassie;zelfzorg;zelfliefde;mindfulness;meditatie