Basis werkvoorbereider
Leertraject

Basis werkvoorbereider

Je hebt als vakkracht veel ervaring in de meubel- en interieurbranche. Je wilt graag doorgroeien richting de functie van werkvoorbereider bij jouw werkgever.

Leerlijn basis werkvoorbereider

Je hebt als vakkracht veel ervaring in de meubel- en interieurbranche. Je wilt graag doorgroeien richting de functie van werkvoorbereider bij jouw werkgever. Er is een werkvoorbereider binnen jullie bedrijf die jou begeleidt. De praktijk leer je dus bij jouw werkgever. Wil je je bekwamen in de verschillende aspecten van de werkvoorbereiding zoals inmeten en productietekeningen samenstellen, calculeren en offreren, productieplanningen samenstellen en inkopen ? Expertisecentrum meubel (ECM) biedt deze 4 verschillende modules uit de mbo-vakopleiding werkvoorbereider meubelindustrie/(scheeps)interieurbouw. De kosten per module bedraagt € 95 exclusief BTW. 

Wil je meer informatie over de modules? Kijk dan op https://www.ecmeubel.nl/bedrijven/scholing/modules-vakopleiding of neem contact op met een ECM-adviseur, Joost Verbeek 06-22510907 of Marcella Appeldoorn 06-22372844.

Naast deze vakinhoudelijke kennis heb je ook vaardigheden nodig op bijvoorbeeld het gebied van planning en communicatie. In deze leerlijn bieden we je trainingen die je daarbij goed kunt gebruiken als werkvoorbereider.

De Studdy DISC Professionele Persoonlijkheidstest geeft je een nauwkeurig beeld van je communicatie- en gedragsstijl. De rapportage geeft je een goed inzicht in je persoonlijkheid en de 4 communicatiestijlen worden uitgebreid beschreven. Zowel een hoge als lage score op elk van de 4 stijlen vertelt je hoe je communiceert en reageert in verschillende situaties.


De communicatiestijlen die worden gerapporteerd zijn afgeleid van de DISC methode. DISC staat voor 4 communicatiestijlen: D = Dominant | I = Invloed | S = Stabiliteit | C = Conformiteit Dominant? = Ga jij uitdagingen aan en ben jij een winnaar? Invloed? = Hoe graag wil jij anderen overtuigen en beïnvloeden? Stabiliteit? = Ondersteun jij graag anderen om de relatie goed te houden? Conformiteit? = Ben jij precies en nauwkeurig om zo moeilijkheden te voorkomen? Je kunt je test uiteraard gebruiken in je (online) CV. Daarnaast biedt de uitkomst je een instrument om goede keuzes te maken in je verdere persoonlijke ontwikkeling. Goed leiderschap begint bij jezelf!

De test duurt circa 1 uur. Wil je een gesprek over de uitslag van de DISC test? Daarmee kun je terecht bij de Jouw Toekomst Adviseurs. Stuur een e-mail met jouw vraag naar info@schavenaanjouwtoekomst.nl of benader een van ons direct.

Op de werkvloer ontwikkelt iedereen na verloop van tijd een eigen stijl. Dat geldt zeker ook voor het plannen van werkzaamheden. In alle gevallen is het goed om bepaalde gewoonten op het gebied van werkplanning eens kritisch tegen het licht te houden. Daarbij gaat deze online cursus vrijwel zeker verrassingen opleveren.

Om anderen mee te krijgen in jouw visie, koers en ideeën moet je weten wat de ander beweegt. Je moet drijfveren en motivatie snappen en hier dan ook slim op inspelen. Juist daarvan leer je de basis in deze online training. Zonder frustraties andere overtuigen op bewust en zelfs onbewust niveau. We helpen je met een aantal praktische technieken en tips die je direct kan toepassen in je dagelijkse werkzaamheden.
In de online cursus “Effectief beïnvloeden” leer je jouw beïnvloedingsstijl kennen, gesprekken op een effectieve manier beïnvloeden en iedereen overtuigen van jouw idee of ideeën.

Communicatie is de sleutel voor een effectieve samenwerking. Het speelt veelal een grote rol in het succes van mensen, bedrijven, projecten en meer. Met deze online cursus maak je een begin aan het verbeteren van je vaardigheden. Je leert in korte tijd een aantal basistechnieken die je nodig hebt voor communicatie met impact.